Ex-ploegmaat Nathan Van Hooydonck spreekt klare taal over Tourdeelname van Wout van Aert

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert is opnieuw aan het koersen na zijn zware valpartij. Het is uitkijken of hij klaar geraakt voor de Tour de France.

Wout van Aert maakte deze week in de Ronde van Noorwegen zijn comeback na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. Onze landgenoot doet dat om na te gaan waar hij precies staat.

Iedereen kijkt natuurlijk uit naar de zomer van onze landgenoot. Hij wil zich laten zien op de Olympische Spelen in Parijs, wellicht rijdt hij vooraf ook de Ronde van Frankrijk om zich voor te bereiden.

Ex-ploegmaat Nathan Van Hooydonck, die door hartproblemen vorig jaar moest stoppen met koersen, is bij Eurosport alvast duidelijk over Van Aert in de Tour de France.

“Ik denk dat hij daar wel hoort. Wout zit bij de vijf beste renners ter wereld, maar ik denk dat we veel wijzer gaan worden van de Ronde van Noorwegen”, klinkt het.

“Hij moet zelf ook de knoop doorhakken of hij klaar is om op het hoogste niveau te koersen: hij is het gewend om te winnen, dus ik ben daar wel benieuwd naar hoe hij die inschatting maakt.”