Jan Bakelants is hard voor Wout van Aert: “Geen slimme move”

door: AVL
Yves Lampaert Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Jonas Vingegaard zette woensdag in de Tour de France een statement van formaat neer en deed afstand van zijn grote concurrent Tadej Pogacar.

Op een twintigtal kilometer van de eindmeet pakte de titelverdediger uit met een verschroeiende aanval. Pogacar had geen antwoord op het offensief en zag de achterstand op zijn Deense concurrent uitlopen tot maar liefst 53 seconden.

Volgens wielrenner Jan Bakelants had de schade voor Pogacar echter nog veel groter kunnen zijn als Jumbo-Visma het iets beter had uitgespeeld. Bakelants viseert daarbij vooral Wout van Aert, die volgens hem iets te kwistig omsprong met zijn energie.

"Indien Vingegaard in de afdaling en op het vlakke nog Wout bij zich had, had hij zich wat kunnen sparen en op de streep kunnen spurten voor de boniseconden. Dan kreeg Pogacar nog een halve minuut extra aan zijn broek", zo oordeelt Bakelants.

"Wout reed een hele dag in het offensief. Ik begrijp niet wat de bedoeling was? Met drie vooruit rijden geen slimme move" gaat de Oost-Vlaming verder. "Indien hij verstandiger had gereden, had hij zich in de kopgroep kunnen laten meeglijden en de top van de Marie Blanque ronden met Vingegaard."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24