Jan Bakelants ziet maar één manier hoe Remco Evenepoel de Vuelta kan winnen

door: BVDO
Jan Bakelants
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel staat momenteel derde in de Vuelta. Hoogtijd om die rode leiderstrui in handen te krijgen.

Twee stevige bergritten staan er in de Vuelta in evenveel dagen op het programma. De opdracht lijkt alvast duidelijk voor Jan Bakelants, als Remco Evenepoel een gooi wil doen naar de eindwinst in de Ronde van Spanje.

“De komende twee dagen zal er worden aangevallen. Ik vind dat Remco het moet aandurven om mee te springen, vermijden om in een situatie te komen waarin zijn ploegmaats de boel moeten rechttrekken, want tegen dit Jumbo-Visma kunnen ze dat niet. En dat is geen schande”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Van ver in de aanval trekken is wat Evenepoel graag doet, maar het is maar zeer de vraag of zo’n aanpak wel werkt in een grote ronde.

“Tegen dit Jumbo-Visma moet geïmproviseerd worden, en vooral vermeden worden om in een verloren situatie terecht te komen achter een van hun kopmannen die minuten voorsprong nam door een vroege vlucht zoals Kuss op Javalambre.”

Mee zijn met de goede vlucht is dan ook de boodschap. “Ik heb in het verleden genoeg solo's van hem gezien. Daar gaat Remco Evenepoel niet kapot aan. Ik denk dat het de enige manier is waarop Evenepoel deze Vuelta kan winnen.”