Klare taal over Mathieu van der Poel: “Het is geen geheim dat hij dat het liefst doet”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Alpecin-Deceuninck wil dit voorjaar scoren. Dat deden ze al met Milaan-Sanremo, maar de honger is gigantisch groot voor al wat nog komt.

Jasper Philipsen pakte twee op twee deze week. Na Milaan-Sanremo won hij woensdag ook nog eens de Classic Brugge-De Panne. Maar daarmee noemt hij nog geen genoegen.

Ook Gent-Wevelgem staat hoog op het verlanglijstje, zeker na deze triomftocht, al heeft hij bij Alpecin-Deceuninck natuurlijk ook nog Mathieu van der Poel die zelf heel graag naar de overwinning wil rijden.

Philipsen ziet echter veel mogelijkheden in het combineren van de sterkte van hen beiden, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. Al moet hij daarvoor wel een tandje bijsteken.

“Het is aan mij om altijd zo ver mogelijk te raken in de wedstrijd. Op die manier kan Mathieu relaxed koersen met mij net achter hem.”

Pure wetenschap is dat echter niet, want koers blijft iets onvoorspelbaars en je hebt ook met Van der Poel te maken. “Alleen is het geen geheim dat Mathieu het liefst aanvallend koerst en zo ook in zijn eentje het verschil kan maken.”