Lefevere verhoogt de druk op Evenepoel en co voor de Tour: "Dan word ik ambetant"

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step trekt voor het eerst in jaren zonder sprinter naar de Tour. Toch blijft Patrick Lefevere op ritzeges hopen van zijn team. 

Met een sprinter was Soudal Quick-Step bijna elk jaar goed voor een ritzege in de Tour. Denk maar aan de successen met Mark Cavendish, Sam Bennett of Marcel Kittel. Dit jaar gaat er dus geen sprinter mee.

De ploeg zet alles op alles om Remco Evenepoel zo veel mogelijk te ondersteunen. Ook Patrick Lefevere heeft het daar toch wat moeilijk mee.  "Ik snap de logica om vol in te zetten op het klassement, maar dat is tegen mijn natuur", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

"Als we straks in de eerste week van de Tour geen rit hebben gewonnen, word ik ambetant. En ik zal het rap zelf zeggen: nog ambetanter dan anders", lacht hij. Maar het verhoogt wel de druk op Evenepoel en co. 

Vorig jaar viel sprinter Fabio Jakobsen zwaar in de vierde rit en kwam er daarna niet meer aan te pas in de sprint. In de twaalfde rit ging de Nederlander niet meer van start. Kasper Asgreen bezorgde de ploeg in rit 18 toch nog een ritzege.