Lotte Kopecky krijgt lof vanuit onverwachte hoek: “Wat een prestatie!”

door: AVL
Lotte Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Kopecky etaleerde afgelopen week haar klasse in de Tour de France Femmes. Niet alleen won ze de groene trui, ze eindigde ook op een knappe tweede plaats in het algemeen klassement.

Haar sterke prestaties in Frankrijk leverde Kopecky de afgelopen week lof op vanuit alle hoeken. Ook voormalig wielrenner Lance Armstrong was zwaar onder de indruk en haalde in zijn podcast 'The Move' de loftrompet boven voor onze landgenote.

Armstrong maakte onder meer de vergelijking met de Ier Sean Kelly, die vooral in de jaren 80 furore maakte. "Op zijn hoogtepunt kon die zowel de Vuelta als het puntenklassement winnen, maar dat is nog iets anders dan de Tour. Het toont alleen maar hoe straf Kopecky is", aldus een lyrische Armstrong.

"Wat een prestatie, zó badass. Ik hoorde de vrouw die achter haar zat op de motor tijdens de tijdrit op tv ook zeggen dat het een streling voor het oog was om Kopecky bezig te zien", vervolgt de Amerikaan. "Ze reed zó goed, nam elke bocht perfect. Wat was ze ongelooflijk sterk, zeg."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24