Lotte Kopecky laat zich uit over haar overleden broer: “Het kan snel keren”

door: AVL
Lotte Kopecky
Afbeelding bron: Photonews

Lotte Kopecky werd door de lezers/kijkers van Het Laatste Nieuws en VTM verkozen tot Belg van jaar 2023 en mocht zo opnieuw een prijs in ontvangst nemen.

Kopecky heeft er op sportief vlak een onwaarschijnlijk topjaar opzitten met onder meer een wereldtitel en winst in de Ronde van Vlaanderen. Op privévlak heeft Kopecky er dan weer een turbulent jaar opzitten met onder meer het tragische overlijden van haar broer.

De dood van haar broer heeft een grote impact gehad op Kopecky. De Belgische renster vraagt zich ook af of haar persoonlijk drama geen rol heeft gespeeld bij de keuze voor haar als Belg van het jaar. "Zou ik die prijs ook gekregen hebben als dit op niet-sportief vlak een ‘gewoon’ jaar was geweest? Ik weet het niet", aldus Kopecky over haar nieuwste prijs.

"Ik heb gemerkt dat mensen respect hadden voor de manier waarop ik met het verlies van mijn broer ben omgegaan, voor het feit dat ik bleef presteren. Dat maakt de prijs voor mij alleen betekenisvoller."

"Als ik dit jaar iets heb ingezien, dan is het dat niks evident is", benadrukt de wereldkampioene. "Geluk en ongeluk liggen dicht bij elkaar, het kan snel keren. Nooit te veel wanhopen, nooit te veel juichen, dat is de les van 2023."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24