Mathieu van der Poel moet passie laten varen: “Je mag toch een beetje leven?”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is een harde werker voor zijn wielrennen. Maar aan de andere kant is hij ook een echte levensgenieter.

Mathieu van der Poel is niet meer weg te denken uit het wielrennen. Hij heeft al een aardig palmares bij elkaar gefietst, maar houdt er ook van om echt te leven.

Toch zegt hij ook op sommige vlakken niet meer die grote speelvogel te zijn, een beeld van hem dat de voorbije jaren heel erg in de verf gezet wordt.

Nu lijkt hij een pak rustiger te zijn. Dat geldt ook voor zijn crossmoto’s. Die staan nog in de garage, maar hij gebruikt ze voorlopig eventjes niet meer in zijn vrije tijd.

“Ik heb geen zin om een keertje plezier te maken, ermee te vallen, er een blessure door op te lopen en mijn seizoen in rook te zien opgaan”, vertelt hij aan Titanen.

De belangen zijn bijzonder groot geworden, waardoor hij geen enkel risico wil nemen. “Voorlopig houd ik het bij golfen. Da's vrij risicoloos, of ik moet een bal tegen mijn hoofd krijgen. Maar goed, ik kan ook van een trap donderen.”

Toch wringt het een beetje bij de wereldkampioen. “De risico's niet opzoeken: oke. Maar ik vind tegelijk dat je ook nog een beetje mag leven.”