Motard krijgt wereld over zich heen: “Ik voel me schuldig, al kan ik er helemaal niets aan doen”

door: BVDO
Julian Alaphilippe Ronde Van Vlaanderen, Motard
Afbeelding bron: Photonews

De Ronde van Vlaanderen werd gisteren ontsierd door de val van de Fransman Julian Alaphilippe. Hij knalde op een motard van de wedstrijdjury. 

We kregen gisteren een fantische finale van de 104de editie van de Ronde van Vlaanderen, maar die had nog mooier kunnen zijn als Julian Alaphilippe de strijd niet had moeten staken na een valpartij. 

Hij botste op een motard van de regulator-commissaris Eddy Lissens.  Er kwam veel kritiek, ook van ploegleider Patrick Lefevere. Lissens zou een verkeerd manoeuver uitgevoerd hebben, aan de foute kant van de weg. 

“Ik doe dit al 20 jaar en zoiets overkwam me nog nooit", reageert Lissens bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb met Alaphilippe te doen. Zijn verwondingen zijn erg, maar hij had ook de kans om de Ronde te winnen en dat pakt me echt hard.” 

“Ik kreeg na de wedstrijd ook alle zonden van de wereld over me heen op sociale media. Dat raakt me heel diep. Ik voel me schuldig, ook al kan ik er helemaal niets aan doen.”

Tegen Het Nieuwsblad zei Lissens zelfs dat hij ermee wil stoppen. Op sociale media werd de man alvast heel hard aangepakt. Remco Evenepoel, ploegmaat van Alaphilippe, was alvast niet mals in zijn commentaar.

Toch kreeg de man ook veel steun op het internet en kon hij voor velen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de valpartij.