Nederlandse bondscoach onder vuur omdat Mathieu van der Poel de nationale selectie maakt

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

In Nederland is er aardig wat commotie om de selectie voor de Olympische Spelen. Bondscoach Koos Moerenhout koos een naam die niemand verwacht had.

Met Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle lagen op voorhand al twee namen vast voor de driekoppige Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen in Parijs.

Daan Hoole is de derde man die meegaat. Een vreemde keuze want iedereen had Thymen Arensman of Olav Kooij verwacht. Maar zover kwam het echter niet.

Nochtans reed Arensman keigoede tijdritten dit jaar en kan hij voor een medaille in aanmerking komen. Kooij was dan weer de extra optie voor de wegrit.

“De wegrit is echter leidend geweest voor de selectie. We maken met Mathieu een grote kans op goud”, zegt de bondscoach aan De Telegraaf. Daardoor valt Arensman af, maar wat met Kooij?

“Ik heb Olav gebeld. Hij was teleurgesteld en dat is logisch, want dit is iets waar hij zijn zinnen op had gezet. Tegelijk heeft hij begrip voor de tactische keuze en mogelijke scenario’s die kunnen ontstaan. Ik heb er goed over nagedacht en ik denkt dat we met deze drie renners de meeste kans hebben om met Mathieu en Dylan te scoren.”

In Nederland is vooral te horen dat Mathieu van der Poel en niet Koos Moerenhout de selectie samenstelt. “Ik heb hem daar nooit over gehoord, hij doet daar niet moeilijk over. Hij weet ook heel goed waar hij zelf toe in staat is. Het belangrijkste is dat hij een goed duo vormt met Dylan en zij vullen elkaar altijd goed aan.”