Niels Albert benoemt wat Jan Tormans verkeerd deed met jonge talenten

door: CDC
niels albert
Afbeelding bron: Photonews

De perikelen rond de toekomstige samenwerking tussen Tormans en Quick Step-Alpha Vinyl deed al heel wat stof opwaaien. Niels Albert denkt te weten waar het fout liep.

Objectief is de samenwerking tussen beide teams een stap vooruit, aldus Albert. Hij erkent dat Quick Step-Alpha Vinyl een mooi wegprogramma kan aanbieden aan de veldrijders, maar de kans bestaat dat alles in het water valt nu de grootste talenten van Tormans elders hun geluk willen beproeven. 

In HLN legt Albert uit: ''De fout die Tormans gemaakt heeft, is te lang wachten om Wyseure en Verstrynge een profcontract te geven. Hij is nieuw in het wereldje, misschien moet je dat naïef noemen. Iedereen wil dat soort gasten in zijn ploeg — die inschattingsfout zal Tormans niet nog een keer maken"

Albert begrijpt de keuze van Wyseure en Verstrynge ergens wel, maar hij heeft ook begrip voor Bart Wellens. Ze zijn namelijk pas beginnen winnen toen Wellens met hen begon samenwerken. "Daar zou dankbaarheid tegenover mogen staan." Ze hadden volgens Albert dan ook anders met Wellens mogen omgaan.