Parcoursbouwer ziet Remco Evenepoel foute keuze maken voor WK tijdrijden

door: BVDO
Gullegem Koerse
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt het WK tijdrijden gereden in het Australische Wollongong. Remco Evenepoel doet een gooi naar de wereldtitel.

Het is koffiedik kijken of Remco Evenepoel na drie weken Vuelta op de ideale manier aan de start van de tijdrit zal verschijnen. Is de vermoeidheid er nog of neemt de euforie van de zege de bovenhand?

Volgens Scott Sunderland, de man die de ritten op het WK uittekende, is het parcours van de tijdrit ideaal voor Remco Evenepoel. 98 procent van de tijd kan hij in tijdrithouding op de fiets zitten.

Maar Sunderland ziet ook dat Evenepoel een foute keuze gemaakt heeft. “Ik vrees dat Remco te laat of te vroeg is afgereisd en dat een effect zal hebben op zijn recuperatievermogen”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Ideaal is zeven dagen voor de tijdrit, maar dat kon niet door de Vuelta die nog tot zondag duurde. “In zijn plaats was ik pas vrijdag voor de tijdrit geland. Zo kort mogelijk op de tijdrit, zodat hij nog twee à drie dagen thuis kon uitrusten en recupereren van de Vuelta. Nu heeft hij gerecupereerd in de jetlag en dat lijkt mij niet ideaal.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24