Patrick Lefevere gooit olie op het vuur in zaak Uijtdebroeks: "Niet wenen"

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo Visma kondigde zaterdag aan dat Cian Uijtdebroeks volgend seizoen bij hen rijdt. Zijn huidige ploeg BORA-hansgrohe zegt dat dit niet klopt.

Het was zaterdag en zondag een spelletje van welles nietes over Cian Uijtdebroeks. Jumbo Visma zegt dat hij voor hen zal rijden in 2024, BORA-hansgrohe dat hij zijn contract tot eind 2024 moet uitdoen. Volgens het management van Uijtdebroeks zijn alle nodige formaliteiten voldaan bij de UCI voor de overgang.

Patrick Lefevere moeit zich op Twitter met de hele zaak. “Naar mijn mening heeft Cian Uijtdebroeks een contract tot eind 2024”, zegt de CEO van Soudal-QuickStep. “Hij en zijn makelaar kenden de situatie. De UCI moet haar eigen regels toepassen.”

Al vindt Lefevere ook dat BORA-hansgrohe zich gedeisd mag houden, want zelf nemen ze de regels ook graag hoe het hen goed uitkomt. Ook hij botste met Ralph Denk, de CEO van BORA-hansgrohe.

“Op 21 januari 2021 had ik in Brussel een ontmoeting met Ralph. We waren het erover eens dat hij zou wachten tot 31 maart om een bod neer te leggen bij Remco Evenepoel, als ik tegen dan de toekomst van de ploeg niet verzekerd had. Op 8 maart verstuurde hij vervolgens al een geschreven aanbieding naar de vader van Remco. Dus kom nu alsjeblieft niet wenen.”