Patrick Lefevere kreeg een "bezorgde mail" van sponsor Specialized na gevoelig transfer

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere haalde dit jaar de controversiële Italiaan Gianni Moscon binnen. Zelfs sponsor Specialized was bezorgd over het binnenhalen van hem. 

Moscon werd in het verleden enkele keren geschorst nadat hij onder meer een fiets gooide naar Jens Debusschere in Kuurne-Brussel-Kuurne van 2020 na een val. De Italiaan heeft dus een reputatie tegen zich. 

De afgelopen jaren presteerde de Italiaan niet mee en Lefevere bood hem dan ook een minimumcontract aan. "Niemand moet mij geloven, maar ik doe dat echt met rode kaken. Het is hetzelfde verhaal als bij Mark Cavendish: je weet dat je een renner niet betaalt wat hij intrinsiek waard is", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Toch waren er wat vragen bij de transfer van de Italiaan naar Soudal Quick-Step, onder meer van fietsleverancier Specialized. "Moscon is een renner met een reputatie. Een kort lontje op de fiets, zoals ik dat zelf ook had."

"Voor mij was het geen item, maar sponsor Specialized heeft wel een mailtje gestuurd met een aantal bezorgdheden. Zij moeten als goeie Amerikanen natuurlijk waken over hun image."