Patrick Lefevere reageert op saga met Van Kasteren: "Waar ben ik hier in terecht gekomen?"

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Het stuift in de wereld van het veldrijden. Patrick Lefevere had ideeën om met een topteam uit te pakken maar zag zijn oorspronkelijke plannen gedwarsboomd. Hij reageert bij Het Laatste Nieuws.

Lefevere wilde cyclocrossteam Tormans CX binnen halen. Dat team brak met Intermarché-Wanty-Gobert en heeft enkele zeer sterke renners onder de paraplu. Quinten Hermans, Corné van Kessel, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure gingen een aantrekkelijk nieuw team kunnen vormen.

Maar makelaar Hans van Kasteren torpedeerde die plannen. Wyseure en Verstrynge, respectievelijk wereldkampioen en Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften, worden waarschijnlijk prof bij de Alpecin-Fenix-ploeg van de broers Roodhooft. 

Patrick Lefevere vertelt dat van Kasteren kwam onderhandelen en de 4 renners samen wilde transfereren, zonder dat Lefevere met hen mocht praten. Toen die plannen bekend raakten zou een van de broers Roodhooft zelfs gedreigd hebben tegenover Jan Tormans.

"Toen dacht ik: Waar ben ik hier in terecht gekomen? Ik wenste al geen deel meer uit te maken van dit verhaal", aldus Lefevere. Toch is het project niet afgeschreven en wil hij verder gaan in het veldrijden, tegen eind 2022 zou hij een team moeten klaarhebben.