Philippe Gilbert tempert verwachtingen rond Arnaud De Lie: “Daarvoor is het nog te vroeg”

door: AVL
Arnaud De Lie
Afbeelding bron: Photonews

Na een indrukwekkend debuutseizoen lijkt Arnaud De Lie de lijn in 2023 gewoon door te trekken. De jonge snaak van Lotto Dstny pakte zondag de overwinning in de Classica Comunitat Valenciana.

Arnaud De Lie was in zijn debuutseizoen bij de profs vorig jaar meteen één van de weinige lichtpuntjes in een voor het overige grijs seizoen voor Lotto Dstny. De 20-jarige De Lie oogst de laatste tijd steeds meer lof omwille van zijn sterke prestaties.

Zo noemde Tom Boonen de jonge Waal onlangs zelfs een combinatie tussen hemzelf en Philippe Gilbert. Ook Gilbert zelf is onder de indruk van de prestaties van zijn voormalige ploegmaat al wil hij wel benadrukken dat we nog niet té veel mogen verwachten. 

"De druk is hoog van de ploeg, de mensen en de media, maar we moeten rustig blijven", aldus Gilbert in een gesprek met Karl Vannieuwkerke bij Velofollies. "Ik denk dat hij in staat is om de Omloop, De Panne en Waregem te winnen, koersen van 200 kilometer. Voor grote klassiekers is het misschien nog iets te vroeg."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24