Ploegleider Mathieu van der Poel is het niet eens met Niels Albert: “Een foute instelling”

door: AVL
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel trapt zaterdag, een week vroeger dan gepland, zijn crossseizoen opgang. De Nederlander verschijnt aan de start van de X2O trofee Herentals. 

Van der Poel is bij zijn terugkeer in het veld meteen ook de absolute topfavoriet. Voormalig veldrijder Niels Albert voorspelt zelfs een walk-over voor de regerende wereldkampioen. Ploegleider Christoph Roodhooft probeert deze verwachtingen echter de temperen.

"Het is een foute instelling om de dingen te onderschatten", zo legt Roodhooft uit in een interview met Het Laatste Nieuws. "Mathieu moet ook zichzelf niet onderschatten. Hij zal wakker zijn. Niks is zomaar gewonnen, hoe Niels Albert daar ook over denkt."

Van der Poel hoeft bij zijn eerste veldrit in ieder geval geen rekening te houden met Wout van Aert en Tom Pidcock, die niet aan de start verschijnen in Herentals. Beide heren zullen ook niet deelnemen aan het WK veldrijden in Tabor. Toch rekenen ze zich bij Alpecin-Deceuninck nog lang niet rijk.

"Het zijn twee belangrijke tegenstanders minder", zo geeft de manager toe. "Maar ook dan zal Mathieu van der Poel de cross en de tegenstand niet onderschatten."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24