Ploegleider van Visma Lease a Bike geeft toe dat ze foutje maakten met Wout van Aert

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert reed de Ronde van Noorwegen. Het werd geen gemakkelijke rittenkoers voor onze landgenoot.

Wout van Aert kwam in de Ronde van Noorwegen voor het eerst weer in actie na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. In de eerste twee ritten moest hij bergop lossen, maar in de twee andere etappes deed onze landgenoot wel mee voor de dagzege.

“Het was niet iets voor Van Aert, dat hij op het einde van de eerste en tweede etappe moest afhaken bergop”, zegt ploegleider Frans Maasen aan Het Laatste Nieuws. “Maar dan nam hij op dag drie en vier deel aan de massasprint. En de slotrit had hij eigenlijk moeten winnen.”

Wellicht heeft Visma Lease a Bike het wat verkeerd in geschat, zo geeft Fransen toe. “Misschien kwam de Ronde van Noorwegen iets te vroeg voor hem. Maar het is wel Wout van Aert. Hij herstelde snel en iedere dag ging het beter. Hij had een goed gevoel na Noorwegen.”

De Tour de France lijkt op tafel te liggen, richting de tijdrit op de Olympische Spelen. “Veel zal ook afhangen van de rol die Van Aert krijgt, mocht hij de Tour rijden. Met of zonder Vingegaard, dat zal telkens een andere rol zijn.”