Remco Evenepoel moest hard lachen om zijn medevluchters die verkeerd reden

door: BVDO
Remco Evenepoel Brussels Cycling Classic
Afbeelding bron: Photonews

Opschudding zaterdag tijdens de Brussels Cycling Classic. Vijf van de zeven koplopers reden in de finale verkeerd.

In de Brussels Cycling Classic reden vijf van de zeven koplopers, waaronder Philippe Gilbert en Victor Campenaerts, verkeerd op 20 kilometer van het einde. Remco Evenepoel en Aimé De Gendt kozen wel de juiste kant. Evenepoel liet De Gendt even verder achter en soleerde naar de zege.

Het was een veel minder emotionele Evenepoel dan na zijn winst enkele dagen geleden in de Druivenkoers in Overijse, toen er tranen kwamen na de zege. “De benen voelden nog niet heel fris aan na donderdag. Maar ik ben toch blij dat ik mijn thuiskoers kan winnen. Het was een hele zware wedstrijd, een afmattend parcours, slecht weer, dus ik ben blij dat hij op mijn palmares komt”, zei hij na afloop bij Spoza.

Evenepoel moest hard lachen dat renners verkeerd reden. “Ik was wel verrast dat ze verkeerd draaiden. Ik ken het parcours dus ik wist dat het naar links was. De meesten rijden ook met een fietscomputertje waarop de weg staat aangegeven dus ik was wel verrast dat ze allemaal naar rechts draaiden. Het was wat jammer voor het koersverloop want er zaten wel wat sterke jongens in de kopgroep. Maar wachten had ook geen zin, dan zou het peloton ons misschien nog teruggepakt hebben.”