Roger De Vlaeminck haalt uit gigantisch uit naar Wout van Aert

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Geen Wout van Aert en geen Tom Pidcock op het WK veldrijden. Het goud lijkt op voorhand al voor Mathieu van der Poel weggelegd.

Roger De Vlaeminck kijkt altijd keihard uit naar het WK veldrijden en ook volgend jaar zal hij dat doen, alleen lijkt de winnaar nu al op voorhand gekend door het forfait van Wout van Aert en Thomas Pidcock.

“Honderd procent zeker, want wat overschiet van concurrentie is tweederangs”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Sorry dat ik het zo zeg, maar de rest is duidelijk minder, hè, dat weet iedereen. Iserbyt, Vanthourenhout en Nys rijden dan voor de tweede plaats.”

Dat Pidcock en Van Aert er niet bij zijn, dat begrijpt De Vlaeminck niet. “Het is Pidcocks goed recht dat hij focust op het mountainbike, maar de Spelen zijn pas in augustus. Dat Van Aert niet start is nog onbegrijpelijker, want hij maakt meer kans om te winnen. Maar ja, dat zit ook in het kopke, hè.”

En De Vlaeminck boomt goed door. “Als hij denkt dat het WK er te veel aan is, dan zál het er te veel aan zijn. Volgens mij maakt dat nochtans weinig verschil richting de klassiekers. Van der Poel werd vorig jaar wereldkampioen in het veld en wat deed hij daarna? Hij won Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix. In mijn ogen moet Van Aert net méér doen in aanloop naar zijn grote doelen.”