Tadej Pogacar heeft duidelijke mening over “laffe” tactiek van Jonas Vingegaard

door: AVL
Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar onderstreepte in de openingsweek van de Tour de France zijn favorietenrol. Dit met onder meer een ritzege en de verovering van de gele trui.

Na negen etappes voert Pogacar het algemeen klassement aan met 33 seconden voorsprong op Remco Evenepoel en 1,15 minuten voorsprong op de grote concurrent Jonas Vingegaard. Die laatste kreeg de laatste dagen heel wat kritiek te verwerken.

Zo werd tweevoudige Tourwinnaar een gebrek aan lef verweten nadat hij in de gravelrit weigerde om in de aanval te gaan. Ook Pogacar zelf heeft zo zijn bedenkingen bij de tactiek van zijn rivaal en diens team Visma-Lease a Bike.

"Ze proberen bij Visma een beetje hetzelfde spel te spelen als in 2023", zo legt de Sloveen uit op een persconferentie. "Me mentaal te bespelen. Ik raak het stilaan gewend. Het treft geen doel. It doesn't hurt and it doesn't bother me."

"Vingegaard 'downplayt' zichzelf een beetje. Doet zich minder sterk voor dan hij in werkelijkheid is. Maar nogmaals: ik maak mezelf er niet druk in. Ik kijk alleen naar mezelf", zo benadrukt Pogacar.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp