Toekomst Belgische renners oogt rooskleurig: “Het kaliber van Eddy Merckx”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen is voorlopig dé man van deze Tour de France. De Vlam van Ham schreef zowel de derde als de vierde etappe op zijn naam na een fenomenale sprint.

In de editie van vorig jaar won Jasper Philipsen ook al twee ritten in de Tour de France, waaronder de slotetappe naar Parijs. Wout van Aert, die de laatste dagen al verschillende malen dicht bij een overwinning kwam, schreef vorig jaar maar liefst drie etappes op zijn naam. 

Niet alleen in de Tour de France doen de Belgen het de laatste jaren uitstekend. Met toppers als Philipsen, van Aert en ook nog wereldkampioen Remco Evenepoel ziet de toekomst voor België als wielerland er bijzonder rooskleurig uit. Alpecin-Deceuninck-ploegleider Christoph Roodhooft maakt zelfs de vergelijking met de tijd van Eddy Merckx.

"Remco Evenepoel, Wout van Aert en Jasper Philipsen. België heeft als wielerland toppers bij de vleet bij het kransje absolute kanjers", aldus een lyrische Christoph Roodhooft bij Sporza. We zijn bijna weer bij de periode van Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck en Freddy Maertens. Die vergelijking gaat niet helemaal op, maar we komen bij die kalibers uit op hetzelfde moment."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24