Tom Boonen is het zeker: "Wout van Aert wist dat al lang"

door: JDH
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert reed de Tour dit jaar niet uit om de geboorte van zijn tweede zoontje bij te wonen. Volgens Tom Boonen zag je dat aan zijn koersgedrag. 

Wout van Aert had voor de Tour enkele dingen beloofd. Hij zou niet meedoen aan de strijd voor de groene trui en hij zou naar huis gaan als de geboorte van zijn tweede zoontje nakende was. Beloftes die Van Aert ook nakwam. 

Volgens Tom Boonen zijn die twee ook met elkaar verbonden. "Ik denk dat Wout al lang wist dat hij in de laatste week naar huis zou gaan en dat hij zich daarom niet mengde in de tussenspurten", zegt Boonen in Het Nieuwsblad. En zo kon Jasper Philipsen een gooi doen naar groen en die trui ook meenemen naar huis. 

Maar volgens Boonen had Van Aert niet zomaar het groen gewonnen, ook al had hij wel meegedaan aan de tussensprinten. "En je mag niet vergeten dat Philipsen zijn vier ritten won op een moment dat Wout er nog bij was."

De twee Belgen zullen de komende jaren wellicht ook strijden voor het groen in de Tour en als Van Aert dit jaar al zijn zinnen had gezet op het groen, dat had het een strijd geweest tot in Parijs met Philipsen, stelt Boonen nog.