Tom Dumoulin toont zijn veerkracht na sabbatjaar: "Mijn antwoord is ja!"

door: MAB
 Tom Dumoulin
Afbeelding bron: Photonews

Tom Dumoulin kwam vorig jaar niet in actie en richtte zich op broodnodige rust. Morgen staat de Nederlander voor het eerst in zes jaar aan de start van de Amstel Gold Race. 

"Het plezier is weer helemaal terug", klonk het bij een opgewekte Dumoulin. De voormalige winnaar van de Giro was het fietsen even beu en besloot een jaar lang afstand te pakken van zijn geliefkoosde sport. Inmiddels is de liefde weer helemaal terug, en staat de renner van Jumbo-Visma te springen om terug te koersen. 

''Als wielrenner ga ik voor een wedstrijd niet zeggen dat de vorm niet goed is en dat ik niet goed getraind heb", vertelde hij aan HLN. "Als je met zo'n mindset aan een wedstrijd begint, kan je beter niet starten. Als de vraag is: 'Heb je kansen?', dan is het antwoord ja. Mijn rol is nu vrij, ook omdat Van Aert en Roglic er niet bij zijn. Ik start met hoop en ambitie."

"Vroeger was de spanning er al drie dagen van tevoren. Nu komt ze maar de ochtend van de koers. Zondag dus", besloot een vastberaden Dumoulin.