Verhaal van Bossuyt en Aerts roept vragen op: “Deze uitleg deugt niet!”

door: AVL
Toon Aerts
Afbeelding bron: Photonews

In januari 2022 legde veldrijder Toon Aerts een positieve dopingtest af. In december kreeg hij hiervoor door de UCI een schorsing van twee jaar opgelegd. 

Vorig weekend deed zich een nieuw dopinggeval voor in de Belgische wielerwereld. Shari Bossuyt testte positief op exact hetzelfde middel als Aerts: letrozole metabolite. Beiden schreeuwen hun onschuld uit en kwamen ook met een opvallende verklaring voor hun positieve tests.

Het duo denkt namelijk dat het Franse dorp Flamanville er iets mee te maken zou kunnen hebben. Aerts testte namelijk positief na de cross van Flamanville terwijl Bossuyt dat deed na de Ronde van Normandië, waar één van de aankomsten in het Franse dorp lag.

Marc Ghyselinck van Het Laatse Nieuws heeft echter serieuze bedenkingen bij deze verklaring. "Zei Toon Aerts, nadat hij zijn haarstaal had laten analyseren, ook niet dat vier maanden voor de cross aldaar reeds sporen van letrozole in zijn haren te vinden waren? Als het vlees en de melk niet deugen, dan deze uitleg ook niet", aldus Ghyselinck.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24

Tags toon aerts