Visma Lease a Bike bestraft om renner van andere ploeg te helpen in de Giro

door: BVDO
Addy Engels
Afbeelding bron: Photonews

Visma Lease a Bike kreeg zondag in de Giro een boete van 500 Zwitserse frank. Die was er voor ploegleider Addy Engels.

Ploegleider Addy Engels kreeg een boete van 500 Zwitserse frank om een renner van een andere ploeg te helpen om terug te keren in het peloton na materiaalpech.

Het ging om Jonathan Milan, de winnaar van de puntentrui. De Italiaan brak zijn ketting op 9 kilometer van het einde en kon in amper een handvol kilometers weer voorin komen.

Hij werd tweede in de sprint, na Tim Merlier. Milan kreeg zelf ook een boete van 200 Zwitserse frank en verloor 15 punten voor het puntenklassement en dat van de UCI.

Dat was echter niet voldoende om zijn puntentrui kwijt te spelen. Hij reed vier tot vijf kilometer achter de eigen volgwagen en die van Visma Lease a Bike om terug te keren.

Benji Naesen maakte op X de verwijzing naar Nils Eekhoff die zijn wereldtitel bij de U23 afgenomen werd voor dezelfde feiten.

Maar zover ging de organisatie van de Giro niet, al hadden ze de Italiaan voor deze feiten kunnen diskwalificeren. En dan was Kaden Groves de winnaar van de puntentrui geworden. Merlier stond derde in dat nevenklassement.

Tags