Voorzitter van Belgische wielerbond slaat nagel op de kop: “Weinigen weten dat”

door: BVDO
cross dendermonde
Afbeelding bron: Photonews

Wie de Wereldbeker schrapt om aan andere crossen mee te doen, mag niet naar het WK. Dat is wat David Lappartient, voorzitter van de UCI, de wereld in stuurde.

Het voorstel van Lappartient werd niet bepaald warm onthaald bij renners en hun entourage. De voorzitter van de UCI kreeg dan ook heel wat kritiek over zich heen. Tom Van Damme, de voorzitter van Belgian Cycling, laat in een interview met Veldritkrant weten dat de soep wel nooit zo heet gegeten zal worden als ze wordt opgediend.

Hij vindt ook dat een hervorming van de Wereldbeker en overleg met alle andere partijen aan de orde is. “Zelf denk ik dat acht wedstrijden tellende voor de wereldbeker moeten volstaan. Met daarvan één of maximum twee wedstrijden in België”, klinkt het.

Nu lijkt de invalshoek van Lappartient louter rond het financiële en macht te draaien. En daar zijn de wielerliefhebbers niets mee. Zij willen enkel naar de cross kijken, als een wedstrijd. Van Damme slaat uiteindelijk de nagel op de kop.

“Vraag aan alle toeschouwers wie de leiding heeft in het klassement van de Superprestige, X20 of de wereldbeker. En slechts weinigen kunnen u daar een correct antwoord op geven. Ook daar moeten we eens over nadenken.”