Wordt Evenepoel de opvolger van Roglic? BORA-hansgrohe spreekt klare taal

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

BORA-Hansgrohe heeft met Red Bull een extra sponsor. Daardoor stijgt het budget naar de grootte van de absolute topploegen in het peloton.

En die financiële middelen zorgen voor heel wat geruchten van wie de absolute kopman voor de toekomst moet worden bij de Duitse wielerploeg.

BORA-hansgrohe wil alleszins mikken op de hoofdrol in de grote rondes. “De Tour de France winnen drijft me elke dag. Dat is geen geheim”, zegt ploegmanager Ralph Denk aan Sporza.

Roglic is met zijn 35 lentes geen optie voor de toekomst meer. Pogacar en Vingegaard hebben nog langlopende contracten, waardoor Remco Evenepoel de enige optie lijkt te zijn.

“Remco is een interessante renner. Het is altijd beter om hem aan je zijde te hebben dan hem tegenover jou te hebben”, gaat Denk verder.

“Maar ik kan bevestigen dat er zeker geen deal is met Remco. Geruchten zijn part of the game. Maar net als Van Aert en Pidcock heeft Evenepoel een langdurig contract bij Soudal-Quick Step (tot 2026). Van onze kant zullen dat contract respecteren.”