Wout van Aert en Remco Evenepoel hebben maar één grote tegenstander op WK

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn na een volle 24 uur reizen goed en wel aangekomen in Australië. De volgende twee zondagen wordt telkens het WK gereden.

Nu zondag wordt het WK tijdrijden gereden. Dan komen Remco Evenepoel en Yves Lampaert voor ons land in actie. Een week later wordt de wegrit ook afgewerkt in Wollongong.

De grote vijand waarmee Wout van Aert en co af te rekenen krijgen is de jetlag. Door de grote sprong die je maakt in de tijd zorgt dat voor lichamelijke problemen.

“Dat werkt verstorend voor je slaap-waakritme en er ontstaat een mismatch tussen jouw interne tijd en de externe tijd”zegt neuroloog en slaapexpert Inge Declerq van het UZA aan Het Laatste Nieuws.

“Enerzijds heb je de reisvermoeidheid, die je altijd hebt als je vliegt, ook van noord naar zuid. Dat zorgt altijd voor wat prestatiedaling. Het heeft ook impact op hartslag, bloeddruk en motivatie. Maar anderzijds kan ook die jetlag een aantal dagen voor prestatievermindering zorgen.”

Vooral voor de tijdrit van Remco Evenepoel lijkt dit mogelijks een probleem. Wout van Aert zal normaal geen last meer ondervinden op 25 september.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24