Wout van Aert over ambities Jumbo-Visma: "Dat verwacht ik van mijn ploeg"

door: CDC
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout Van Aert wil dit jaar schitteren als nooit tevoren in de klassiekers. Zijn ploeg trok enkele sterke renners aan om daarbij te helpen. Wielerrevue vroeg of dat extra druk creëert. 

De nieuwe gezichten bij Jumbo-Visma zijn niet van de minste: Tosh Van der Sande, Christophe Laporte en Tiesj Benoot. Zij zullen dit jaar Van Aert ondersteunen bij diens strijd om de winst in onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

"Op een paar uitzonderingen na zat ik de afgelopen jaren altijd alleen in de finales. Met de kwaliteit die we nu hebben, moet het de bedoeling zijn dat we daar met drie, vier jongens zitten. Dat gaat een heel groot verschil zijn", aldus Van Aert.

De Belgisch kampioen geeft aan dat zijn nieuwe ploeggenoten niet zorgen voor extra druk, maar hem net meer vertrouwen geven. "Ik word betaald en behandeld als kopman. Van mij wordt verwacht dat ik win. Dan is één van de dingen die ik verwacht dat de ploeg me zo goed mogelijk omringt en dat is zeker iets dat ze nu extra gedaan hebben." 

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24