Energiecrisis bezorgt Helmut Lotti andere kijk op zangcarrière: “Ik ben ermee gestopt”

door: ASX
Helmut Lotti
Afbeelding bron: Photonews

Helmut Lotti tourt vanaf 15 oktober door Vlaanderen met zijn nieuwe show ‘Helmut Lotti In Concert’. Vooraleer de gekte losbarst, geniet de zanger nog even van de rust in de Ardennen. “Ik zit hier zo vaak mogelijk want in de stad word ik gek”, klinkt het openhartig in Nina.

Met het ouder worden zoekt Helmut Lotti steeds vaker de rust van de Ardennen op. “Je leeft hier volgens het ritme van de zon. Ik heb ook groen rondom mij nodig, zeker met onze nieuwe hond Gerrit”, klinkt het.

Toch houdt de zanger ook nog steeds van het leven als zanger. “Wat is er plezanter dan op een podium te staan?”, klinkt het gedecideerd. “Met de tournee wordt het drukker, maar ik vind dat nooit erg.”

Helmut staat ook stil bij het almaar duurder wordende leven. “Cultuur is super om mensen een goed gevoel te geven, maar ook het eerste dat ze laten vallen als ze de energiefactuur niet kunnen betalen”, merkt Helmut op.

Zorgen maakt hij zich daarover niet. “Vroeger was ik daarin streverig en belde ik drie keer per week naar de firma met de vraag hoeveel platen ik verkocht. Daarmee ben ik gestopt. Gezondheid en gezelligheid om me heen, dat is écht belangrijk”, luidt het relativerend.