Kato Callebaut heeft haar buik vol van alle kritiek: “Verdraagzaamheid is een schone zaak”

door: ASX
Kato Callebaut
Afbeelding bron: Instagram @katomusic

In de HLN Original-reeks ‘Mijn Dieet’ geeft zangeres Kato Callebaut haar ziel bloot over de auto-immuunziekte waaraan ze lijdt. De vrouwelijke helft van The Starlings heeft de ziekte van Hashimoto.

“Eén van de opvallendste kenmerken van mijn ziekte is dat je verdikt zonder reden”, vertelt Kato tijdens een interview met diëtiste Sanne Mouha. “Ik had altijd de grootste moeite om te vermageren. Het was niet dat ik snel verdikte, maar het was gewoon erg moeilijk om gewicht kwijt te spelen”, gaat het verder.

Bij de zangeres werd de ziekte van Hashimoto vastgesteld, een aandoening die leidt tot een chronische ontsteking van de schildklier. “En als je schildklier helemaal niet goed werkt, kan je toenemen in gewicht”, vertelt endocrinoloog Brigitte Decallonne.

“Daardoor neem ik nu dus medicatie, ben ik beginnen sporten en eet ik veganistisch. Door die drie factoren ben ik redelijk snel beginnen afvallen”, verklaart Kato. “Je ziet dat ook een beetje als je de foto’s van mijn ‘Idool’-auditie vergelijkt met recentere afbeeldingen.”

Helaas krijgt Kato heel wat kritiek over zich heen na het verschijnen van het artikel. “Het feit dat ik af en toe eieren eet, maakt mij niet plots een vreselijk persoon”, klinkt het bits op Instagram Stories. “Liefde en verdraagzaamheid is een schone zaak!”

Kato Callebaut
Afbeelding bron: Instagram @katomusic