'The Starlings' niet te spreken over uitslag ‘Eurosong’-finale: “Gebrek aan respect”

door: STG
The Starlings - Tom Dice en Kato Callebaut
Afbeelding bron: Photonews

 Gisterenavond kwamen we eindelijk te weten wie ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Al stuit de uitslag op heel wat kritiek.

Gustaph zal ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Iets wat heel wat kijkers niet hadden zien aankomen. Hij won met amper één puntje verschil van 'The Starlings'. Tom Dice uit dan ook zijn kritiek op Instagram.

"Ontzettend bedankt om ons zo massaal omhoog te stemmen. 1 op 4 mensen hebben gisteren voor "Rollercoaster" gestemd en dat is waanzin", schrijft Tom."(Een deel van) de 15-koppige jury had een ander idee. We zijn dan ook heel teleurgesteld."

"Er is amper over onze performance, stemmen en muziek gepraat. Het voelde als een gebrek aan respect voor het werk dat hierin is gekropen. We stellen ons heel veel vragen. Of we daar een eerlijk antwoord op zullen krijgen van die mensen, daar twijfel ik aan."

"It doesn't feel right. Als het van jullie afhangt, passeert "Rollercoaster" vanaf vandaag dagelijks op elke muziekzender en elke streaming playlist in Vlaanderen en dat is een mooie troost. Jullie zijn de liefste mensen en die hebben we dan ook het liefst dicht bij ons", klinkt het.

Al zal hij uiteraard wel supporteren voor Gustaph. "you deserve this and I love you! Je bent een geweldige man en na 2 keer onder of achter het podium te staan mag het nu wel eens VOL in de schijnwerpers zijn. Ik zal traditie gewijs in "me and my guitar" pak voor jou supporteren en trots zijn. You worked hard", besluit Tom.