Koen Wauters twijfelt geen seconde: “Meteen recht gesprongen en in de auto gesprongen”

door: COS
Koen Wauters
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen vrijdag vond een speciale uitzending van ‘Liefde Voor Muziek’ plaats. Die stond in het teken van Rode Neuzen Dag en jongeren een hart onder de riem steken.

Elke artiest uit het meest recente seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’ werd aan een bepaalde jongere met een straf levensverhaal gekoppeld. André Hazes mocht een nummer van Clouseau brengen voor Gwen, die net als André een ouder verloor.

André moest echter lastminute “met veel pijn in het hart” afhaken, aangezien hij zich niet goed voelde en hij tijdens de huidige coronacrisis geen risico’s wilde nemen. VTM ging op zoek naar een vervanger en dat was niet de minste: Koen Wauters.

Speciaal meisje

“Ik zat thuis rustig in mijn zetel, toen plots die telefoon kwam of ik alsjeblieft naar Brugge wilde komen om een liedje te zingen voor een heel speciaal meisje. Ik ben recht gesprongen, in mijn auto gestapt en naar Brugge gereden om één liedje te gaan zingen”, aldus Koen in Het Laatste Nieuws.

Gwen en haar moeder waren beiden enorme fans van Clouseau. Gwen kon het dan ook niet geloven dat Koen zelf het nummer kwam zingen. “Ik heb er ongelooflijk van genoten, in mijn ogen de mooiste versie van ‘Passie' ooit”, aldus Gwen.