Kato Callebaut en Tom Dice kritisch: “Dan hadden we nu minder miserie gehad”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram/VTM/Liefde voor Muziek

Voor veel beginnende artiesten had 2020 hún jaar moeten worden. Dat draaide door de coronacrisis helemaal anders uit.

Toch was dat voor Kato Callebaut en Tom Dice met ‘The Starlings’ net iets anders. Na hun deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ boekten ze het ene concert na het andere. Maar nu alles stilligt proberen ook zij zich erdoor te worstelen en optimistisch te zijn over de toekomst.

Kato is wel kritisch over de gang van zaken. “Alles had zoveel beter aangepakt kunnen worden. Men had strenger moeten zijn tijdens de zomermaanden. Dan hadden we nu minder miserie gehad”, zegt de zangeres in Het Laatste Nieuws.

"Dan haalt het niks uit"

“Ik ben niet helemaal akkoord met hoe het gelopen is”, geeft ze toe. Ze staat achter het idee van sneltests en vaccinatiebewijzen bij de ingang van concertzalen. “Sneltesten zouden een oplossing kunnen bieden. Daar ben ik van overtuigd.”

Tom nuanceert dat: “Als Europa meewil, tenminste. Dat is een ander verhaal. Je kan je eigen lang wel proberen te controleren, maar als er binnen Europa nog altijd gevlogen en gereisd wordt, haalt het niks uit. Een echte oplossing zal er pas zijn als een groot deel van de bevolking gevaccineerd is.”