6 dodelijke slachtoffers en 10 zwaargewonden nadat auto inrijdt op carnavalisten

door: MRO
ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Zondagochtend omstreeks 5 uur heeft er een drama plaatsgevonden in Strépy-Bracquegnies, een dorp in de provincie Henegouwen. Een wagen reed er in op een groep mensen.

Update 11u29:
Tijdens een persconferentie werd meer informatie gegeven over het drama in Strépy-Bracquegnies. Er vielen 6 dodelijke slachtoffers ter plaatse en 10 mensen raakten zeer ernstig gewond. Daarnaast werden nog 25 andere slachtoffers naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Update 10u30
De openbare omroep RTBF maakt intussen melding van 6 doden. Er zijn tientallen gewonden, 20 van hen zouden er ernstig aan toe zijn.

In de wagen zaten twee jongeren die op de vlucht waren voor de politie. Zij zouden met hun wagen langs achter zijn ingereden op de groep carnavalisten.

Hierbij vielen volgens de Franstalige openbare omroep minstens 5 doden, onder wie een kind. Daarnaast raakten ook meerdere mensen gewond. Er zouden 32 mensen gewond zijn geraakt, 12 van hen zijn er erg aan toe.

De bestuurder werd gearresteerd. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de beweegreden van de bestuurder is. Er wordt onderzocht of een aanslag kan worden uitgesloten.

Tags wallonië