Alcoholverslaving viert hoogtij: "Na 10, 15 jaar of meer nuchter nu hervallen”

door: WVDS
alcohol
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Veel mensen zullen, wanneer ze eerlijk zijn met zichzelf, toegeven dat ze tijdens de coronacrisis al eens sneller een alcoholisch drankje nuttigen. Bij de Anonieme Alcoholisten helpen ze al jaren mensen met een verslaving aan alcohol, zij zien dat de coronacrisis nefast is voor mensen met een alcoholprobleem. 

“Tijdens de eerste lockdown merkten we dat er van onze leden die 10, 15 jaar of meer nuchter waren, hervielen”, maakt Werner van de Anonieme Alcoholisten (AA), duidelijk aan Redactie24. 

“Na de eerste lockdown zochten ook opvallend veel nieuwe gebruikers ons op. Zij hebben tijdens de lockdown beseft dat ze uit verveling meer en meer waren beginnen drinken. Zo was er een jonge vrouw die zei: ‘Vroeger dronk ik ‘s avonds een glaasje cava per dag, daarna werd het een fles cava per dag en nu drink ik om 10u al een eerste glas’. Mensen zijn thuis, hebben meer tijd en beginnen vroeger iets te drinken. Dat is een fenomeen dat we veel zien.”

Videomeetings kunnen een redding zijn, maar zijn niet zaligmakend

“Momenteel mogen we geen vergaderingen meer organiseren, maar we krijgen nog steeds veel oproepen en er hervallen nog steeds meer en meer van onze leden. Om toch nog met onze leden te kunnen praten en hen te blijven motiveren, gaan we regelmatig in kleine groepjes wandelen.”

“Daarnaast organiseren we ook videovergaderingen. Elton John die al 30 jaar bij AA is, heeft onlangs op tv nog bevestigd dat die videomeetings zijn redding zijn. Ook via Whatsapp stuur ik elke dag iets uit naar mijn groep.”

Heb je vragen over alcoholgebruik, wil je hulp vragen of wil je iemand in contact brengen met AA dan kan je het best telefonisch of per mail contact nemen met mensen van de AA. 

Anonieme Alcoholisten  - www.aavlaanderen.org - 24/24 - 7/7  bereikbaar

Telefonisch +32 (0) 3 239 14 15 - email info@aavlaanderen.org