Emotioneel keerpunt voor N-VA-politicus: "Vechten tegen mijn drankverslaving gaat voor"

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ludo Van Campenhout houdt er binnenkort mee op als schepen in Antwerpen. "Het valt niet te combineren met de wil om definitief af te rekenen met mijn alcoholprobleem."

"Ik heb het altijd als een eer beschouwd om te mogen werken voor Antwerpen", stelt Van Campenhout in Gazet van Antwerpen. De stress en de drukke agenda van het schepenambt ziet Van Campenhout echter niet verenigbaar met zijn grote doel: definitief van zijn alcoholverslaving afraken.

Van Campenhout werd namelijk al meermaals opgenomen om zijn verslaving onder controle te krijgen. Enkele weken geleden liep het opnieuw mis. "Na de vorige opnames dacht ik dat een matig alcoholverbruik kon. Maar dat is dus niet het geval. Voor mij is het drinken van een glas geen optie meer, omdat de kans om te hervallen zeer groot is. Ik zal ermee moeten leren leven dat ik geen alcohol meer mag drinken", klinkt het in de krant.

Na 17 jaar neemt Van Campenhout binnenkort afscheid van het stadsbestuur. "Ik volg nu hersteltherapie en voel me sterk genoeg om de komende tien maanden als schepen op een goede manier af te ronden", aldus de N-VA-politicus.