Last van mieren in huis of tuin? Op deze simpele en goedkope manier vernietig je een mierennest

door: MRO
mierennest
Afbeelding bron: Unsplash

Het is weer die tijd van het jaar dat heel dat je mieren vindt in je tuin en soms zelfs in je huis. Mieren kunnen voor overlast zorgen rondom huizen en tuinen, maar er zijn gelukkig effectieve manieren om van een mierennest af te komen.

Wanneer je mieren opmerkt, is het zaak om snel actie te ondernemen. Een mierennest negeren, kan ertoe leiden dat de populatie zich snel verspreidt en daardoor ook moeilijker te bestrijden is.

Een van de meest effectieve methoden om mieren te bestrijden, is het gebruik van een lokstof die de mieren naar een val trekt. Deze val kan eenvoudig worden verkregen bij een tuincentrum of online. De lokstof bevat stoffen die aantrekkelijk zijn voor mieren, waardoor ze naar de val worden gelokt en gevangen worden.

Maar er bestaat ook een eenvoudige en spotgoedkope methode. Je kan mierennesten verwijderen door het nest te besproeien met een mengsel van water en azijn of pepermuntolie. Deze natuurlijke stoffen zijn niet schadelijk voor mensen of huisdieren, maar ze kunnen mieren doden en voorkomen dat ze terugkeren naar het nest.

Je spuit dit mengsel best rechtstreeks op het nest en eventuele mierenpaden behandel je grondig. Dit zal helpen om de mierenpopulatie effectief te verminderen.

Preventieve maatregelen om mieren te bestrijden

Zorg ervoor dat er geen voedselresten op de grond liggen, want dit kan mieren aantrekken. Houd keukens schoon en berg voedsel op in luchtdichte containers. Het is eveneens belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen openingen zijn waardoor mieren het huis kunnen binnendringen. Repareer daarom eventuele scheuren of kieren in muren, deuren of ramen.