Tuinexperte is duidelijk: “Dat helpt niet tegen de mieren en pas op met huisdieren”

door: BVDO
mierennest
Afbeelding bron: Unsplash

Vanaf de lente is het elk jaar opnieuw prijs en ook nu is het weer het geval. In heel wat tuinen en huizen duiken mieren op.

Mieren in de tuin, het is elk jaar in de lente een terugkerend fenomeen. Ze lopen op de terrassen en maken hopen aarde in het gazon. Tuinexperte Laurence Machiels is alvast heel erg duidelijk over bepaalde middeltjes die iedereen gebruikt, maar eigenlijk niet werken.

“Het aloude trucje om kokend water op je terras te gieten, werkt nauwelijks”, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws. Daarvoor zit een mierennest veel te diep en heeft het veel vertakkingen.

“Mierenpoeder tussen de tegels strooien, helpt wel. De mieren nemen de stof mee naar hun nest, en verspreiden het daar. Een mengeling met de helft bakpoeder en de helft poedersuiker zou net zo efficiënt zijn, maar let op dat katten en honden er niet bij kunnen. Die kunnen er namelijk flink ziek van worden.”

Eén behandeling zal echter niet volstaan, het moet om de paar dagen herhaald worden. Een deel van de mieren wordt gedood, de overgeblevenen zullen naar een andere plek trekken.

Volg Redactie24 nu op Instagram