Minister boos over lage spaarrente bij grootbanken zoals KBC, Belfius,...: Hier krijg je wel 2% intrest

door: MRO
Vincent Van Peteghem
Afbeelding bron: Photonews

De intrest die we krijgen op onze spaarrekening is momenteel te laag. De discussie om banken een minimumrente op te leggen, wordt al enkele dagen gevoerd. 

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) voert de druk op de banken nu op. Hij verwacht dat de ECB de rente opnieuw zal verhogen en hoopt dat banken de rente op onze spaarrekeningen op hun beurt zullen verhogen.

"Het is belangrijk dat we druk zetten bij de banken, dat die rentes omhoog kunnen gaan. Op 14 juni zal de ECB waarschijnlijk opnieuw een beslissing nemen over haar rente en dan zal er waarschijnlijk opnieuw iets bijkomen."

"Als tegen eind juni geen beweging komt op die rentes, dan zitten we met een probleem", klinkt de boodschap van de minister aan de banken in 'De afspraak op vrijdag' op Canvas.

Bij de Belgische grootbanken brengt je spaargeld momenteel erg weinig op, zo blijkt uit de vergelijking van Spaargids. De AXA I-plus spaarrekening en de Belfius klassieke spaarrekening leveren een totale rente op van 0,50%. De KBC-spaarrekening en het Crelan Direct boekje zijn goed voor 0,60%. 

De hoogste totale rente bedraagt op dit moment 2,00% en die krijg je op de NIBC Direct getrouwheidsrekening en de Santander Consumer Bank Vision Max.