Onvrede is groot over energiekorting van 392 euro: "Regering lacht ons uit in ons gezicht"

door: MRO
energieprijs
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De federale regering heeft beslist een korting toe te kennen op de energiefacturen van de meeste gezinnen tijdens de maanden november en december. Is dit voldoende?

Wij legden de vraag voor aan onze lezers: 'Vind jij de 392 euro korting op gas en elektriciteit die de federale regering geeft voldoende?'. Een greep uit de vele honderden reacties.

"Deze regering maakt alles wel erg ingewikkeld. De huidige maatregelen worden deels gecompenseerd met de meeropbrengsten die de regering afroomt op onze energiefactuur. We betalen nog altijd veel meer aan taksen en accijnzen dan dat we terugkrijgen terwijl veel mensen hun rekeningen niet kunnen betalen. De taksen, accijnzen en andere bijdragen schrappen van onze energiefactuur is de enige oplossing. En de EU onder druk zetten om de gasprijzen serieus te plafonneren. Deze regering lacht ons uit in ons gezicht."

"Sommigen gaan nooit tevreden zijn ook al is het gratis. Dus ja, het is een goed begin, beter dan niets."

"Uit electoralisme krijgt bijna iedereen wel iets. Velen kunnen zonder ook hun plan trekken. Thuisverpleegsters, huisartsen etc. kennen de échte sukkelaars: die moet men helpen."

"De bevolking heeft nood aan oplossingen die voor eens en voor altijd komaf maken met de graaipolitiek. En zekerheid dat de essentiële dingen zoals energie en voedsel betaalbaar blijven zonder aalmoes van een machtsgeile regering die altijd te laat komt met oplossingen die niemand vooruit maar iedereen achteruit helpt."

"Is om te lachen...de hardwerkende mens krijgt een rijkelijke tegemoetkoming terwijl onze staat vol zit van de zakkenvullers."

"Nu krijgen we een beetje en we zullen het dubbel moeten teruggeven. We worden al op alles belast om hun zakken te vullen."

"Belachelijk, ze geven geld liever om oorlog te houden, eigen volk interesseert hen niet."

"Ze geven nooit iets zomaar! Op de één of andere manier halen ze het dik en dubbel terug."

"De vraag is: hoe gaan ze dit betalen? Nog meer schulden maken, alsof we nog geen schulden genoeg hebben."