104-jarige vrouw kan niet begraven worden omdat haar acht kinderen in quarantaine zitten

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Alice Conings overleed vorige week woensdag op 104-jarige leeftijd. De uitvaart was voor morgen voorzien, maar die kan niet doorgaan omdat haar acht kinderen in quarantaine zitten. 

Alice Conings stierf op 104-jarige leeftijd. De vrouw heeft acht kinderen, achttien kleinkinderen en meer dan dertig achterkleinkinderen. In coronatijden kan er niet zo veel volk komen naar een begrafenis, maar nu kan de begrafenis helemaal niet doorgaan. 

“Of moeder ook corona had? Dat weten we dus niet, maar ik denk dat dit niet het geval was. Ze is gewoon stilletjes heengegaan in haar slaap”, zegt Godelieve Thijssen, één van haar dochters, aan Het Belang Van Limburg. 

Groter probleem was dat één van haar zonen, Frans, flauwviel toen hij het nieuws vernam. Omdat hij niet meteen bijkwam, werd hij naar het ziekenhuis gebracht en daar stelden ze vast dat hij corona had. 

“Op het moment dat Frans flauwviel, waren we allemaal in het huis en we wisten niet dat mijn broer besmet was. Logisch, want hij had geen symptomen en voelde zich niet ziek. Maar omdat wij met Frans in contact zijn geweest, moeten we nu allemaal in quarantaine. Nog tot woensdag, dan worden we getest en zullen we wellicht weten hoe het verder moet.”