Boze reacties op reizigers: "Ze willen op vakantie en degenen die de regels volgen moeten boeten"

door: MRO
Luchthaven Charleroi
Afbeelding bron: Photonews

Zondag raakte bekend dat liefst 30.000 Belgen die uit een rode zone terugkeerden zich niet hebben laten testen. Dat is nochtans verplicht op de eerste en op de zevende dag.

Het nieuws zorgt voor heel wat verontwaardigde reacties bij onze lezers. Zo oppert Hans dat de boete te laag ligt. "Natuurlijk gaan ze het riskeren voor een belachelijke boete van 250 euro. Hoop dat ze alle reizigers die zich niet hebben laten testen tenminste een boete geven."

"Ze hebben wel de exacte getallen hoeveel er zijn maar er wordt niet opgetreden of beboet?", vraagt Iris zich af. Nog een andere lezer vindt dat een boete van 4.000 euro gepast zou zijn: "Gewoon een boete 4000€ zou gepast zijn".

"Ze willen allemaal op vakantie gaan maar lappen de regels aan hun laarzen en degenen die de maatregelen opvolgen moeten mee boeten!", klinkt het nog.

Iemand anders stelt dat de test moet verplicht worden op de luchthaven. "Direct testen als ze van de vlieger komen. Als ze kunnen aanschuiven om te vertrekken dan kunnen ze in mijn ogen ook aanschuiven voor een test."