Burgemeester serieus in de problemen nadat man gespuugd heeft

door: BVDO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een Belgische burgemeester zit met de handen in het haar. 24 agenten zijn in quarantaine geplaatst nadat 1 man naar agenten gespuugd had.

Burgemeester Christoph D’Haese van Aalst (N-VA) bevestigde aan TV Oost Nieuws dat 24 agenten van zijn stad in quarantaine zitten.

Een man had naar agenten gespuwd en na een controle met een sneltest bleek de man besmet te zijn met het coronavirus. De man is opgepakt. In totaal moesten maar liefst 24 agenten die in contact kwamen met de man in quarantaine.

Het parket gaf ondertussen al wat meer uitleg rond de zaak. "Maandagmiddag 5 januari 2021 diende de politie van Aalst tussen te komen bij een dispuut tussen de huurder en de eigenaar van een pand in Aalst. De huurder zou vernielingen hebben aangebracht in zijn studio", schrijft het parket in een mededeling. 

"De huurder, een 40-jarige man uit Aalst en geen onbekende voor politie en gerecht, was zeer agressief ten aanzien van de politieagenten en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Hij droeg ook geen mondmasker. Op een gegeven moment spuwde hij naar de agenten."