Erika Vlieghe over coronaregels: "Die dingen ga je nog een tijd nodig hebben"

door: MRO
Erika Vlieghe
Afbeelding bron: Photonews

Maandag komt het Overlegcomité opnieuw samen. Infectiologe Erika Vlieghe benadrukt dat de regering best niet alles open gooit vanaf 1 september.

Premier Alexander De Croo kondigde al aan dat de coronamaatregelen niet verstrengd zullen worden, maar er komen wellicht ook geen nieuwe versoepelingen op dit moment.

Erika Vlieghe beklemtoont dat er nog geen sprake kan zijn van het laten wegvallen van de voorzorgsmaatregelen zoals mondmaskers en veilige afstand.

"We hebben uit Nederland geleerd dat er vanalles kan mis lopen met toegangscontrole sterk gebaseerd op testen. Dat ontslaat u niet helemaal van andere voorzorgsmaatregelen zoals investeren in goede ventilatie, mensen aanmanen om afstand te houden, het gebruik van maskers."

"Dat zijn dingen die je toch nog een tijd nodig gaat hebben, maar dat gaat je ook toelaten om de maatschappij geleidelijk meer open te zetten", aldus Vlieghe in De Ochtend op Radio 1.

"Geleidelijk aan en beheersbaar zodat je een set aan basismaatregelen kan behouden lijkt ons een beter manier om naar de toekomst te gaan."