Erika Vlieghe reageert stellig op uitspraken van minister-president Jan Jambon

door: BVDO
Afbeelding bron: VRT

Minister-president Jan Jambon (N-VA) liet zondag weten dat er op dit moment, in tegenstelling tot Brussel en Wallonië, geen extra maatregelen nodig zijn. Erika Vlieghe vindt de uitleg van Jambon niet echt plausibel. 

“Ik zou nu mijn huis kunnen blussen, want misschien komt er straks een brand. Maar door vandaag bijkomende maatregelen te nemen, ga je dat niet oplossen. We moeten als verantwoordelijke politici vooral het hoofd kunnen koel houden”, zei Jan Jambon (N-VA) in ‘De Zevende Dag’. 

“Het brandt zeker en vast wel”, zei Erika Vlieghe bij de VRT. “Minder uitslaand dan in Brussel en Wallonië, maar je moet niet wachten tot een brand je halve huis vernield heeft voor je duidelijkere maatregelen neemt.” 

“We zien dat ook in Vlaanderen de ziekenhuizen snel vollopen. We gaan dit niet blijven volhouden. Ik denk dat je zo snel mogelijk alles moet doen om de overdracht van het virus tussen mensen te verminderen.” 

En daar zijn geen uitzonderingen meer op mogelijk. “Op alle vlakken, in alle sectoren. Er zijn een aantal goede maatregelen genomen, maar ik vrees dat ze niet voldoende zullen zijn en dat er niet genoeg tijd zal zijn om te wachten.”