Geert Molenberghs is duidelijk: "Als we dit doen, kunnen we tweede lockdown nog vermijden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Biostatisticus Geert Molenberghs denkt dat een tweede lockdown ten gevolge van het coronavirus misschien nog vermeden kan worden. Maar als de lockdown er toch komt, zal die er wel anders uitzien dan in het voorjaar.

Zo pleit Molenberghs ervoor om de scholen zeker open te houden. En ook de winkels hoeven volgens hem niet te sluiten. "We moeten zeker niet helemaal terug naar de situatie van maart. Winkels werden toen gesloten, maar eigenlijk weten we nu dat dit niet nodig is; winkels kunnen openblijven", zei Molenberghs in 'Terzake'.

"We moeten volgens mij zelfs niet terug naar de situatie waarbij je alleen moet gaan winkelen en niet als koppel met z'n tweetjes kan gaan; daar zitten de problemen niet, daar heb je geen virusoverdracht."

Lockdown

"We zijn ook nog niet toe aan een tweede lockdown, we kunnen dit nog vermijden. Het moet heel snel gaan, we moeten er ons allemaal achter zetten. Maar met de maatregelen die minister Frank Vandenbroucke genomen heeft en die nu aangevuld worden met lokale maatregelen, kan het lukken. Maar we moeten allemaal onze best doen", besloot Molenberghs.