Geert Molenberghs heeft geen fijn nieuws over een doorgedreven lockdown

door: MRO
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

De Britse variant zorgt voor grote ongerustheid bij experten. Zeker nu blijkt dat die liefst 65% procent besmettelijker is. Professor Geert Molenberghs sluit een 'felle lockdown' niet uit, al benadrukt hij dat we alles moeten doen om dat te vermijden.

Voor Geert Molenberghs is het duidelijk dat de coronamaatregelen strenger moeten worden. Hij wijst op het grote verschil tussen de lockdown tijdens de eerste en de tweede golf.

"Het is mogelijk dat dat allemaal niet voldoende is en dat bijkomende maatregelen nodig zijn. Als we maart-april vergelijken met oktober-november, in beide situaties hebben we een lockdown gehad, maar van een heel andere orde. Tussen een echte lockdown en de situatie die we vandaag hebben is er nog een heel groot verschil", zegt Molenberghs in gesprek met HLN.

"Gefaseerd is het waarschijnlijk toch wel nodig om daar op in te grijpen want ik denk dat niemand wil dat we het nu opnieuw uit de hand laten lopen. Het blijft een moeilijk seizoen. Van de vaccinaties plukken we nu nog niet veel vruchten, dat is maar een beginnend effect."

"De Britse variant is een nieuw offensief van het virus, wij gaan een tegenoffensief inzetten. Hopelijk zonder dat het tot een felle lockdown komt, maar niemand durft dat uitsluiten. We proberen er alles aan te doen om het niet zover te laten komen."