Geert Molenberghs heeft prettig nieuws: "Dan wellicht alle maatregelen lossen"

door: STS
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Biostatisticus Geert Molenberghs denkt dat het niet zo heel lang meer zal duren vooraleer de coronabarometer uit code rood gaat, en we verdere versoepelingen krijgen.

"We hebben vrijdag de barometer ingevoerd. We volgen daarmee het pad van de geleidelijkheid. Op basis van afgesproken regels weten we wanneer we naar oranje en uiteindelijk naar geel zullen gaan", zei Molenberghs op VTM.

"Ik denk dat onze aanpak de voorzichtige is, waarbij we in stapjes schakelen. Er zijn uiteraard al een aantal versoepelingen gebeurd, ook in code rood. Dat is ook verstandig, met wat we weten over de omikronvariant."

"In oranje gaan we een beetje afschakelen, maar nog niet helemaal. Zodanig dat we de mogelijkheid hebben om te evalueren of het lukt, of de cijfers de goede kant blijven uitgaan. En dan gaan we uiteindelijk naar geel."

"Het eerste wat nu moet gebeuren, is dat we de piek bereiken. Dat lijkt eraan te komen, de dagcijfers beginnen te dalen. Ik denk dat we de komende weken wel naar oranje zullen kunnen gaan. En ergens in de lente zal dat dan geel worden, neem ik aan."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24